“Coaching the Coaches” Projesinin Hafta Sonu Okullarında İlk Ziyaret

Avrupa Birliği Erasmus + KA2 Strategic Partnerships for Higher Education Development of Innovation programı tarafından desteklenen “Coaching the Coaches” projesinin hafta sonu okulları başladı.

Malta College of Arts Science and Technology (Malta) koordinatörlüğünde; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Syddansk Universitet (Danimarka), International Council For Coaching Excellence (İngiltere), Haskolınn Reykjavık Ehf (İzlanda) ortaklığıyla yürütülen projede, disiplinler arası bir anlayışla Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceray Aldemir koordinatör, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba Uçma Uysal ve Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Gürel Göksel araştırmacı olarak görev alıyor.

Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ender Şenel Avrupa Birliği Erasmus + KA2 Strategic Partnerships for Higher Education Development of Innovation programı tarafından desteklenen “Coaching the Coaches” projesi kapsamında Güney Danimarka Üniversitesinde ders verme etkinliğine katıldı.

Doç. Dr. Ender Şenel, proje kapsamında geliştirilen 4 üniteden birincisi olan "An Introduction to Sports Coaching" ünite başlığında "Coaching Philosophy" konusunda tecrübelerini ve bilgilerini aktardı. Proje, Avrupa’daki yükseköğretim kurumları seviyesinde verilen koçluk eğitimlerinin akreditasyonlarının artırılması için yeni standartların belirlemesini, müfredatların tasarlanması ve uluslararası kalite güvencesi sağlanmasına katkı sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda koçluk eğitimine ilişkin birimlere yönelik yeni ve daha yenilikçi metodolojilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

 

Son Güncelleme Tarihi : 23.03.2022 19:10 Okunma Sayısı : 361

Son Haberler