Öğretim Elemanımız Spor Psikolojisi Zirvesine Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19-21 Mart tarihleri arasında Antalya'da "Spor Psikolojisi Zirvesi" düzenledi.

Zirveye; farklı üniversitelerden akademisyenler, alanında uzman spor psikologları, olimpik, paralimpik ve deaflimpik federasyonların başkan, antrenör ve psikologları, Bakanlık bünyesinde 81 ilde istihdam edilen spor psikologları ve antrenörler, olimpiyatlara ve üst düzey diğer organizasyonlara katılım sağlayan sporcular, sporcu aileleri, medya temsilcileri, yurt dışından, alanında uzman akademisyenler ve Bakanlığın farklı birimlerinden temsilciler katıldı.

Zirvede, ülkemizdeki spor psikolojisi uygulamalarının daha etkin hale getirilmesi amacıyla 6 farklı konu alanını içeren çalıştaylar düzenlendi. Çalıştaylarda, olimpiyat oyunları sürecinde spor psikolojisi uygulamalarının daha etkin hale getirilmesi için, alanda çalışan spor psikologlarının yetkinlikleri, etik kurallar, bireysel ve takım sporlarında spor psikolojisi uygulamaları, sporcu öğrencilerin sorunları, aile- antrenör ve sporcu iletişiminin boyutları ele alındı.

Zirveye fakültemiz Öğretim Görevlisi Zeynep Aydoğan Atıcılık ve Avcılık federasyonunu temsilen katılmış ve çalıştayda Spor Psikoloğu olarak görev aldığı 2016 Rio Olimpiyat oyunları ile ilgili tecrübelerini aktarmıştır.


 

Son Güncelleme Tarihi : 23.03.2022 00:01 Okunma Sayısı : 545

Son Haberler