Fakültemizde "Spor Bilimlerinde Etkili Yayın Süreçleri (Hareket ve Antrenman Bilimleri)" Etkinliği Prof. Dr. Yusuf Köklü'nün Katılımıyla Gerçekleştirildi

Fakültemizde, bilimsel yayınların sayı, etki ve erişilebilirliğini artırmak için planlanan faaliyetler kapsamında ikincisi düzenlenen "Spor Bilimlerinde Etkili Yayın Süreçleri (Hareket ve Antrenman Bilimleri)" başlıklı etkinlikte Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Köklü öğretim elemanlarımız ve lisansüstü öğrencilerimizle bir araya geldi.

Hareket ve Antrenman Bilimleri alanında çalışan Dr. Köklü, spor performansı, dar alan oyunları ve futbol konularında araştırmalar yapmakta ve farklı spor kulüplerinde Atletik Performans Antrenörü olarak görev almaktadır. Dr. Köklü’nün SCI, SSCI ve SCI-Expanded indekslerinde taranan pek çok makale ve atıfı, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulan birçok bildirisi bulunmaktadır. Alanı ile ilgili kitap yazarlıkları da bulunan Dr. Köklü, lisansüstü düzeyde tez danışmanlıkları yürütmekte ve ayrıca birçok projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır.

26.Mart.2021 Cuma günü saat 14:30'da düzenlenen çevrimiçi söyleşiye Spor Bilimleri Fakültesi lisansüstü öğrencileri, öğretim elemanları ve Spor Bilimleri alanının değerli araştırmacıları yoğun ilgi gösterdi. 96 katılımcının yer aldığı etkinlik; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın ve söyleşinin moderatörlüğünü yürüten Arş. Gör. Derya Sakallı'nın konuşmalarıyla başlarken, Prof. Dr. Yusuf Köklü; Hareket ve Antrenman Bilimleri alanında bilimsel çalışmalar yapan araştırmacılar için araştırma konusu belirleme süreci, literatür taraması, etki oranı yüksek dergilerin belirlenmesi ve bu dergilerden yayın yapmak için makalelerde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında detaylı bilgileri ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

 

Son Güncelleme Tarihi : 29.03.2021 20:08 Okunma Sayısı : 760

Son Haberler